Ένα ζευγάρι με σύνδρομο Down έβαλαν στόχο δύο αδίστακτοι ληστές οι οποίοι τους πλησίασαν φιλικά και στη συνέχεια τους λήστεψαν.

 

Ο 47χρονος Tommy Pilling ψώνιζε με τη 44χρονη σύζυγό του Maryanne, όταν δύο άνδρες τούς πλησίασαν, έσφιξαν το χέρι του Tommy και στη συνέχεια έκλεψαν το πορτοφόλι του.

Η απάνθρωπη κλοπή ήταν μία από τις πολλές που έχει ζήσει το ζευγάρι, που πρόσφατα γιόρτασε την 20ή επέτειο του γάμου τους, τρομοκρατημένοι όμως και μέσα σε φόβο να βγουν από το σπίτι τους, στο Southend του Essex.

Η αδελφή της Maryanne, Linda Newman η οποία φροντίζει το ζευγάρι, είπε ότι είναι αηδιασμένη με ό,τι συνέβη στο φιλανθρωπικό κατάστημα της Βασιλικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων (RSPCA), στο West Road του Shoebury.

«Μπορείτε να δείτε ότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και οι ληστές το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Tommy δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει καβγά με κάποιον. Δεν ήταν για τα χρήματα που πήραν, ήταν ηθικό το ζήτημα. Τώρα και οι δύο αισθάνονται φοβισμένοι και δεν θέλουν να βγουν έξω» τόνισε.

Η έκκλησή της, στο Facebook, για μάρτυρες έχει κοινοποιηθεί πάνω από 50.000 φορές. Και η κ. Newman λέει ότι έλαβαν πολύ ζεστές προσφορές για βοήθεια από όλο τον κόσμο: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν προσφερθεί να μας βοηθήσουν.

Είχαμε τόσα πολλά μηνύματα, από ανθρώπους που προσφέρθηκαν να αντικαταστήσουν το πορτοφόλι μέχρι ανθρώπους που προσφέρθηκαν να δημιουργήσουν  μια υπηρεσία συνοδών για να τους πηγαίνουν στα μαγαζιά. Άνθρωποι από την Αμερική και την Αυστραλία προσφέρονται να βοηθήσουν. Κάτι που απλά δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν δύο απαίσιοι άνθρωποι εκεί έξω, αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι υπέροχοι».

Η πεθερά του Tommy, Linda Martin, λέει ότι δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το πώς αισθάνεται. «Δεν υπάρχουν ηθικές αρχές στους ανθρώπους, ούτε φροντίδα. Δεν βρίσκω λόγια… Δεν είναι μόνο το τι έκαναν, αλλά και οι συνέπειες αυτής της πράξης. Και οι δύο τώρα φοβούνται να βγουν από την πόρτα τους. Είναι η τρίτη φορά που τους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πριν από χρόνια λιθοβολήθηκαν και οι δύο στο δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι παράσιτα της κοινωνίας. Τον πλησίασαν φιλικά, του απέσπασαν την προσοχή και στη συνέχεια πήραν το πορτοφόλι του. Είμαι πολύ θυμωμένη» είπε.

Η Maryanne και ο Tommy συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κέντρο ημέρας Maybrook στο Southend πριν από 25 χρόνια και παντρεύτηκαν το 1995. Ωστόσο, είχαν να αντιμετωπίσουν σκληρή κριτική λόγω της κατάστασής τους, με διάφορους να λένε ότι η σχέση τους ήταν αδύνατη.

Αλλά το ζευγάρι συνεχίζει δυνατά και σύντομα θα τους αποδείξουν ότι κάνουν λάθος, καθώς ετοιμάζονται να ανανεώσουν τους γαμήλιους όρκους τους στο Shoebury.

Η Tanya Clements, μία από τις διευθύντριες στο κατάστημα RSPCA όπου έλαβε χώρα αυτή η απάνθρωπη πράξη, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κλοπών. Το σύστημα πληρώνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι έρευνες συνεχίζονται και η Αστυνομία αναζητεί τους υπόπτους.

Απόδοση: Σταυρούλα Κασιδάκη

Πηγή: mirror.co.uk