Ένας μαθητής γυμνασίου με σύνδρομο Down που άγγιξε τις καρδιές όλου του κόσμου όταν στέφθηκε “βασιλιάς” από τους συμμαθητές του σε μια συγκινητική τελετή, πέθανε σε ηλικία 20 ετών.

 

Ο Travjuan “Bubba” Hunter, που τιμήθηκε με τον πολυπόθητο τίτλο στο Γυμνάσιο West Orange της Φλόριντα τον Οκτώβριο του 2013, πέθανε τον περασμένο Αύγουστο, νικημένος από την πνευμονία.

Με μία δημοσίευση στο Facebook, οι υπεύθυνοι του σχολείου του έγραψαν: «Ο Bubba αγαπήθηκε από όλη την κοινότητα του West Orange και έμεινε γνωστός ως ο “δήμαρχος του West Orange”! H δύναμη, η χαρά και η έντονη προσωπικότητά του έκαναν το West Orange ένα καλύτερο μέρος. Οι σκέψεις μας είναι με τον Bubba, την οικογένειά του και το αφοσιωμένο προσωπικό μας».

Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του Bubba παραμένουν ακόμα άγνωστες. Ειδικοί επιστήμονες λένε ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δυνητικά είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από θανατηφόρες λοιμώξεις, όπως η πνευμονία, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί σωστά.

Ο Bubba έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες πριν δύο χρόνια όταν ο ίδιος και μία συμμαθήτριά του, επίσης με σύνδρομο Down, στέφθηκαν “βασιλιάς” και “βασίλισσα” στο γυμνάσιό τους. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Φλόριντα που δύο μαθητές με σύνδρομο Down έπαιρναν αυτούς τους τίτλους. Εκείνη την μέρα, ο Bubba και η “βασίλισσά” του Semone Adkins, στάθηκαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μπροστά σε όλους τους συμμαθητές τους, που τους επευφημούσαν, ενώ τους στόλιζαν με στεφάνια και τους έδιναν μπουκέτα με λουλούδια. Ο Bubba φορούσε ένα μαύρο σμόκιν και η Semone έλαμπε μέσα στη μακριά αστραφτερή γκρι τουαλέτα της.

Η Amy Van Bergen, διευθύντρια του Συνδέσμου για το Σύνδρομο Down στην Κεντρική Φλόριντα, δήλωσε μετά το θάνατό του: «Ο Bubba ήταν γεμάτος από ζωή και πρόσφερε αυτή τη χαρά σε όποιον γνώριζε. Αυτή η αγνή χαρά που είδατε -οδηγώντας την παρέλαση, συμμετέχοντας στο σόου ταλέντων και χορεύοντας με την “βασίλισσά” του-… δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω αυτές τις στιγμές. Μπορώ να τον φανταστώ να στέκεται στο αμφιθέατρο, σηκώνοντας τα χέρια του προς το πλήθος για να λάβει μια επευφημία τους. Ήταν μαγικό».

Ο Bubba και η Semone ήταν ανάμεσα στους 12 μαθητές που διαγωνίζονταν για τους δύο τίτλους στο γυμνάσιο.

«Είμαι τόσο περήφανη για το γιο μου» έλεγε τότε η Janice Morgan, μητέρα του Bubba, τονίζοντας ότι ο Bubba και η Semone ήταν φίλοι από παιδιά, κάτι που έκανε τη στιγμή αυτή ακόμα πιο ξεχωριστή.

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γιατί πάντα ήξερα ότι θα γινόταν κάτι σπουδαίο σ’ αυτόν τον κόσμο και αυτό είναι μόνο η αρχή για μας», δήλωνε από την πλευρά της η Karen McNeil, μητέρα της Semone.

Ο Bubba και η Semone εξελέγησαν χωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι ένας από τους δύο θα μπορούσε να τιμηθεί με τον τίτλο χωρίς τον άλλον. Αλλά κέρδισαν μαζί -και το άξιζαν... Με 3.800 μαθητές στο μεγαλύτερο γυμνάσιο της περιοχής να ψηφίζουν γι’ αυτούς ξεχωριστά, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι και οι δυο τους έκαναν φοβερή εντύπωση στους συμμαθητές τους.

«Όταν επέλεξαν τον Bubba και τη Semone ως “βασιλιά” και “βασίλισσα”, αισθάνθηκα ότι αυτά τα παιδιά απέδειξαν πραγματικά ότι είναι όπως ακριβώς όλοι οι άλλοι. Μπορούν να κάνουν οτιδήποτε μπορούν να κάνουν και όλοι οι άλλοι άνθρωποι», έλεγε η μητέρα της Semone.

Το δίδυμο μέρες πριν τις εκλογές είχε εντυπωσιάσει τους συμμαθητές του στο σόου ταλέντων του σχολείου, όπου συμμετείχε. Η Semone χόρεψε την επιτυχία της Beyonce “Single Ladies”, προτού ο Bubba, σε ένα ρομαντικό φινάλε, βγει στη σκηνή και βάλει ένα δαχτυλίδι στο δάχτυλο της Semone -κι ενώ η Beyonce τραγουδούσε τους στίχους: “Βάλ’ της ένα δαχτυλίδι”. Το πλήθος ζητωκραύγαζε καθώς ο Bubba άνοιγε το πουκάμισό του για να αποκαλύψει τη στολή του Σούπερμαν.

Ο δάσκαλος Jim Mattingly, ο οποίος ειδικεύεται στο να δουλεύει με μαθητές με νοητική υστέρηση, έλεγε τότε ότι ο Bubba ήταν ένας εξαιρετικά φιλικός νέος που ήταν πολύ δημοφιλής στο σχολείο: «Ο Bubba είναι τόσο δημοφιλής, που όλοι απολαμβάνουν να είναι μαζί του και έτσι δεν του παίρνει πολύ χρόνο να κάνει φίλους. Η Semone είναι λίγο πιο επιφυλακτική, αλλά όταν ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του σόου, ζωντάνεψε. Έδωσε μια καταπληκτική παράσταση και ήταν έμπνευση για όλους».

Ο Bubba γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε κάτι λιγότερο από 1.300 γραμμάρια. Έμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για σχεδόν δύο μήνες μέχρι να μπορέσει να πάει στο σπίτι του με την οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου χρειάστηκε να υποβληθεί και σε επέμβαση καρδιάς. Όμως, παρά το δύσκολο ξεκίνημά του στη ζωή, ο Bubba έγινε ένας θετικός και “έξω καρδιά” άνθρωπος, όπως λέει και η οικογένειά του. 

Απόδοση: Σταυρούλα Κασιδάκη

Πηγή: dailymail.co.uk