Μία άγνωστη πτυχή της προσωπικής του ζωής αποκαλύπτει σε συνέντευξή του Έλληνας ηθοποιός, μιλώντας για την μεγαλύτερη αδερφή του, που έχει σύνδρομο Down!

 

«Έχω μια αδερφούλα με σύνδρομο Down. Eίναι η μεγάλη μας αδερφή και είναι 67 χρονών, η οποία τώρα είναι σε επικινδυνότητα. Τα άτομα με σύνδρομο Down ζουν έως 35 - 40 χρονών, φαντάσου ότι αυτή είναι υπέργηρη, ζει από την πολλή αγάπη», λέει, στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

Με συγκινητικά λόγια, ο ηθοποιός -γνωστός από θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά και τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Ανατομία ενός Εγκλήματος», «Η Αίθουσα του Θρόνου» και «Μαύρα Μεσάνυχτα»- εξηγεί πως η άλλη του αδερφή έχει αναλάβει να την προσέχει, ενώ ο ίδιος φροντίζει να έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, καθώς ζουν εκτός Αθηνών.

«Την προσέχει η άλλη μου αδερφή, μένουν μαζί στο χωριό. Έχω μια ανάγκη, όταν κάνω κάτι, να της λέω: «Ευρυδίκη πήρα πάπλωμα -για παράδειγμα-, πες το και στην Αγγέλω». Η Αγγέλω είναι εκείνη που έχει σύνδρομο Down. Τώρα συνεννοούμαστε με νοήματα. Από αυτό το άτομο με ειδικές ικανότητες έχω πάρει πολλά. Δεν την αντιμετωπίζουμε σαν να μη μας καταλαβαίνει. Παλαιότερα μιλούσε κανονικά», αναφέρει.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος εξομολογείται πως χάρη στην αδερφή του έμαθε να σέβεται την διαφορετικότητα, αλλά και πήρε ένα μάθημα ζωής: «δεν έλεγε ποτέ “καληνύχτα”. Όταν της έλεγα “καληνύχτα Λολό” (έτσι είναι το χαϊδευτικό της), μου απαντούσε “καλό πρωί”. Η φιλοσοφία αυτού είναι ότι με το “καληνύχτα” σταματάμε εδώ, ενώ με το “καλό πρωί” έχει μια συνέχεια. Το μότο της ήταν "υπομονή"»!

Πηγή: star.gr

«Από τότε που γεννήθηκα ήμουν ο αδερφός της ανάπηρης»

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε μικρός, εξαιτίας της αδερφής του. «Έφαγα bullying από μικρός για την αδεφή μου την Αγγέλω. Από τότε που γεννήθηκα ήμουν ο αδερφός της ανάπηρης, όμως το έκανα προτέρημα. Δεν ήταν ότι με έδειχναν τα παιδιά στο χωριό, αντικειμενικά ήμουν κάτι διαφορετικό. Αυτό το αρνητικό πέρασαν χρόνια για να το κάνω θετικό, δήλωσε στο Λοιπόν ο Τάσος Γιαννόπουλος.

Και και κατόπιν πρόσθεσε: «Όταν έμενα με τις αδερφές μου στην Αθήνα, έφτασα σε σημείο που την έβαζα σε καφετέριες και την είχα ως υπερηφάνεια. Έκανα το μειονέκτημα πλεονέκτημα».

Πηγή: peoplegreece.com