Ο δικηγόρος του δηλώνει εξοργισμένος για το γεγονός πως ο πελάτης του, ένας άνθρωπος με νοητική ικανότητα 4χρονου παιδιού πέρασε 8 μέρες στη φυλακή

 Η αστυνομία του Crystal Lake με επιχείρηση στις 23 Νοεμβρίου συνέλαβε τον 44χρονο Anthony V. Punzio που έχει σύνδρομο down για πλημμέλημα. Η κατηγορία ήταν πως χτύπησε έναν νοσηλευτή στο πρόσωπο και το στομάχι, σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου.

Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών αλλά και ο δικαστής δήλωσαν πως δεν έπρεπε να μπει στην φυλακή αλλά δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος!

Ο δικηγόρος του 44χρονου δήλωσε πως γνωρίζει πως οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους αλλά το να βάλουν τον πελάτη του σε αυτή την φρικτή κατάσταση ήταν εντελώς απαράδεκτο. Οι φυλακές δεν μπορεί να είναι αποθήκες ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Τελικά ένας δικαστής υπέγραψε την αποφυλάκιση με δική του ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του δεν συστεγάστηκε με άλλους κρατούμενους αλλά κρατήθηκε σε ένα κελί μόνος του.

Την μήνυση κατά του 44χρονου με σύνδρομο down υπέβαλε ένας νοσηλευτής του ιδρύματος που τον φιλοξενούσε. Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις επικαλούμενοι την προστασία προσωπικών δεδομένων!

Το 2013 είχαν μηνύσει πάλι τον 44χρονο για επίθεση αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν λίγο αργότερα.

Υπάρχουν πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα για το κατά πόσο ο Anthony μπορεί να δικαστεί ή όπως το έθεσε ο δικηγόρος του “μπορείς να δικάσεις ένα 4χρονο παιδί; πραγματικά, μπορείς;” Σε αντίθεση με τα κακουργήματα που επανεξετάζονται από την Εισαγγελία, αυτό δεν ισχύει για απλά πλημμελήματα.

Η αστυνομία επίσης δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση ενώ ο Εισαγγελέας ξεκίνησε την επανεξέταση. 

Ο Anthony εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα με την πορτοκαλί στολή των φυλακισμένων  για να δηλώσει πως δεν είναι ένοχος παραμένοντας σιωπηλός την περισσότερη ώρα…

Πηγή: Northwest Herald