Ο αθλητικός σύλλογος Νότιας Αφρικής για άτομα με νοητική υστέρηση δήλωσε πως οι αθλητές με σύνδρομο Down αναγκάστηκαν να παίξουν σε ένα άδειο γήπεδο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου πρωταθλήματός τους.

 

Η εκπρόσωπος τύπου του σωματείου Tessa van Heerden δηλώνει απογοητευμένη.

Να σημειωθεί πως η ομάδα της Νότιας Αφρικής πήρε την πρώτη θέση στην εκδήλωση.

“Επί μία εβδομάδα οι αθλητές με σύνδρομο down διαγωνίστηκαν σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης και παρόλο που προωθήσαμε την εκδήλωση, ήταν λυπηρό το γεγονός ότι το γήπεδο ήταν άδειο”

“Ο κόσμος δεν ξέρει τι χάνει. Οι ικανότητες αυτών των ανθρώπων είναι εκπληκτικές. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως απλά είναι άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά μπορούν!”

“Πάντως είμαστε ευχαριστημένοι με την υποστήριξη που λάβαμε από τις τοπικές και εθνικές υπηρεσίες της χώρας καθώς και από τα ΜΜΕ.”

Today marks the end of the World Championships for People with Down syndrome and what an incredible week it has been! :) #IAADS #WCPDS15 #athletics #tabletennis #downsyndrome #ITTADS

Δημοσιεύτηκε από World Championships for people with Down syndrome 2015 στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

The leading countries in the World Championships for People with Down syndrome so far are: #SouthAfrica with 22 medals,...

Δημοσιεύτηκε από World Championships for people with Down syndrome 2015 στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Δημοσιεύτηκε από SASAII στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Πηγή: news24.com