Ο Σύλλογος Γονέων  του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης εδώ και μήνες βρίσκεται κοντά στους πρόσφυγες στη Σκάλα Συκαμιάς και μάλιστα έχει διαθέσει το βαν του ΚΕΘΕΑ για τη μεταφορά οικογενειών και παιδιών από την ακτή μέχρι το ιατρείο και τον σταθμό συγκέντρωσης.

 

Η Άννα Μουτζουρέλλη είναι μια από τα μέλη του Συλλόγου γονέων ΚΕΘΕΑ που έχει αφοσιωθεί στο σκοπό αυτό και βρίσκεται τακτικά στη Σκάλα Συκαμιάς για να βοηθήσει όσο και όπου  μπορεί. Όλο αυτό το διάστημα έχει ζήσει μοναδικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό της, όμως η εμπειρία που έζησε την Κυριακή όταν κοίμισε στην αγκαλιά της ένα παιδί με σύνδρομο down δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά.

«Είναι στιγμές που ζεσταίνουν την καρδιά σου. Κάθε φορά που επιστρέφω από τη Συκαμιά θέλω να φέρνω στο μυαλό μου όμορφες εικόνες. Κράτησα ένα αγοράκι με σύνδρομο down την αγκαλιά μου για μια ώρα. Του άλλαξα ρούχα, το ζέστανα , το πήγα στο γιατρό για να το εξετάσει και τελικά κοιμήθηκε μέσα στην αγκαλιά μου. Εύχομαι στην οικογένειά του να έχει ένα ασφαλές μέλλον ,στη συνέχεια του ταξιδιού τους» λέει η Άννα Μουτζουρέλλη.

H Άννα του ΚΕΘΕΑ

Η Άννα είναι από τη Σουηδία και εγκαταστάθηκε στο νησί  ακολουθώντας το σύζυγό της το 1992. Στη Σουηδία εργαζόταν για πολλά χρόνια  με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ως κοινωνική λειτουργός, οπότε μόλις είδε το 15 μηνών βρέφος να το βγάζουν από τη βάρκα με την οποία ταξίδεψε από τα απέναντι Τουρκικά παράλια, μαζί με την οικογένειά του, αμέσως έτρεξε κοντά για να βοηθήσει.

«Το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα γιατί ήταν βρεγμένο και ταλαιπωρημένο. Ταξίδευε με τους γονείς και τα δυο αδέλφια του. Εκείνοι πήγαν ν’ αλλάξουν ρούχα και να στεγνώσουν και εγώ ανέλαβα το μωρό. Μόλις το άλλαξα και το φρόντισα, ηρέμησε. Άρχισα να του τραγουδώ ένα νανούρισμα στα Σουηδικά και εκείνο κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου. Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Δεν μπορείς να περιγράψεις τέτοιες στιγμές που πλημμυρίζει η καρδιά σου. Όταν παρέδωσα το μωρό στους γονείς του αργότερα και το είδαν να κοιμάται ήρεμο και φροντισμένο, η ικανοποίηση  και η ευγνωμοσύνη που είδα στα μάτια τους ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Είναι αυτές οι στιγμές που σου δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να συνεχίσεις να προσπαθείς και να προσφέρεις» λέει στα «Νέα της Λέσβου» η Άννα Μουτζουρέλλη.

Ομάδα εθελοντών του ΚΕΘΕΑ στη Λέσβο

Ομάδα 17 ατόμων,  μελών των θεραπευτικών μονάδων του ΚΕΘΕΑ μαζί με μέλη του προσωπικού και εθελοντές θα βρεθούν στη Λέσβο από 7 μέχρι 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενισχύσουν το έργο των εθελοντών του νησιού για την παροχή στήριξης στους πρόσφυγες που φθάνουν καθημερινά  στις ακτές. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ  θα βρεθούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στα δυο Κέντρα Υποδοχής της Μόριας και του Καρά Τεπέ  καθώς επίσης και στη Συκαμιά όπου θα προσφέρουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.

Πηγή: lesvosreport.gr