Ο Aditya Tiwari, από την πόλη Pune της Ινδίας, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρεία ΜΜΕ, προσπαθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014 να υιοθετήσει ένα αγοράκι 16 μηνών.

 

Ο ανύπαντρος Aditya θέλει να υιοθετήσει τον Binney, ο οποίος έχει σύνδρομο Down και μία τρύπα στην καρδιά. Χάρη στις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα από την κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις περί υιοθεσίας, ο δρόμος έγινε πιο εύκολος γι’ αυτόν.

Ως ένας άνδρας ανύπαντρος, μόλις 28 ετών, ο Aditya δεν αποτελούσε μέχρι τώρα τον κατάλληλο υποψήφιο για να υιοθετήσει ένα παιδί. Ωστόσο φαίνεται ότι τώρα η τύχη του χαμογελά. Σύμφωνα με τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν από το φετινό καλοκαίρι, το όριο ηλικίας για έναν ανύπαντρο άνδρα που επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδί μειώνεται από τα 30 στα 25 χρόνια.

Όταν ο Aditya προσπαθούσε να υιοθετήσει τον Binney λίγο καιρό πριν, είχε να αντιμετωπίσει πολλές απορρίψεις, ενώ χτύπησε αρκετές πόρτες φτάνοντας μέχρι τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, υπουργούς και την πολιτειακή κυβέρνηση. Ο ίδιος λέει για την περιπέτειά του: «Αν κάποιοι Ινδοί ηθοποιοί μπορούν να υιοθετούν παιδιά στην ηλικία των 25 και 21 ετών, γιατί δεν μπορεί να κάνει το ίδιο κι ένα άτομο της μεσαίας τάξης; Εκτός αυτού, υπάρχει προτεραιότητα για τρεις ανύπαντρους άνδρες που ζητούν από το δικαστήριο την επιμέλεια του παιδιού και θα κάνω το ίδιο».

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, σύμφωνα με τον Aditya. Επισκεπτόταν  μία φιλανθρωπική ιεραποστολή πέρυσι το Σεπτέμβριο, την ημέρα των γενεθλίων του πατέρα του, προκειμένου να διανείμει γλυκά σε τροφίμους, όταν είδε για πρώτη φορά τον Binney. Τότε ήταν που αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Από εκείνη τη μέρα προσπαθεί να υιοθετήσει το βρέφος και τώρα τελικά θα καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει πατέρας.

Απόδοση: Σταυρούλα Κασιδάκη

Πηγή: idiva.com