Απίστευτη ανάρτηση στο facebook!

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της κακοποίησης του 50χρονου τροφίμου με σύνδρομο Down στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας  οι εργαζόμενοι σ’ αυτό προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, επειδή, όπως αναφέρουν, έχουν στοχοποιηθεί τόσο οι ίδιοι όσο και το ίδρυμα με αφορμή το περιστατικό. Την ίδια ώρα οι συγγενείς του 48χρονου τρόφιμου παρενέβησαν με ανακοίνωσή τους που υπογράφει η δικηγόρος Αναστασία Τογιοπούλου και δηλώνουν πως δεν τους αφορούν όσα καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους αφού η υπόθεση είναι στην Δικαιοσύνη!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν συνδικαλιστές, άτομα του «αντιεξουσιαστικού χώρου», όπως τα χαρακτήρισαν, απειλούν εργαζομένους με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να νιώθουν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Κατά την εκτίμησή συνδικαλιστή , ο τραυματισμός του 50χρονου δεν είναι αποτέλεσμα κακοποίησης αλλά τραυματισμού, μια και ο συγκεκριμένος τρόφιμος είναι ένα άτομο «που βρίσκεται σε καθεστώς συνεχόμενης ψυχικής διέγερσης».

Εδώ βέβαια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και κάνει λόγο για «κακοποίηση» και όχι για «τραυματισμό».

Ωστόσο απορία προκαλεί και η ανακοίνωση που γράφτηκε στα social media από εργαζόμενους (είναι μάλιστα ανορθόγραφη): «Λίγα λόγια για την “Κακοποίηση” τροφημου. Ένα ευαίσθητο θέμα με πολλές προεκτάσεις... και οταν υπάρχουν συμφέροντα πισω απο αυτο το γεγονός το μονο που μπορει να γίνει ειναι να παραποιηθεί η αληθεια. Αληθεια ο Χ.Κ τρόφιμος του ασύλου ανιάτων «κακοποιημένος» απο τι πάσχει... εχω δει δημοσιεύματα που των αναφέρουν ως παράλυτο με σύνδρομο down.

Αληθεια πως ο συγκεκριμένος παράλυτος περπατάει στα μπαλκόνια πετάει γλάστρες, ποτήρια, πιάτα χτυπάει εργαζόμενους, τροφίμους και πολλες φορές λόγο ψυχικής διέγερσης εχει χτυπήσει μεταφέροντας τον στο νοσοκομειο... ειναι ενας διεγερτικος τρόφιμος οπου περιορίζεται απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών λόγο του οτι εγκυμονεί κινδύνους τοσο για τους περιθαλπόμενους του ιδρυματος, τοσο για τους εργαζόμενους, οσο και για την δίκη του σωματική ακεραιότητα. οι καθημερινές αναφορές σελίδων των εργαζομένων στη λογοδοσία δείχνουν το ευρος της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου τροφίμου».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι απαράδεκτη! Δηλώνεται πως ευθύνεται… ο 48χρονος τρόφιμος για ότι συνέβη!

Πηγή: dete.gr

Τι λέει η οικογένεια του τροφίμου στο Άσυλο Ανιάτων που υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε

Σε ανακοίνωση της πληρεξούσιας δικηγόρου της Δικαστικής Συμπαραστάτριας και της Οικογένειας του τροφίμου που φιλοξενείται στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών υποστηρίζεται πως ο τρόφιμος κακοποιήθηκε από εργαζόμενο, πως έχει υποβληθεί μήνυση και ακόμα ότι η οικογένεια δεν έχει σχέση με ενέργειες τρίτων προσώπων για το θέμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Γ. ΤΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος

Μαιζώνος 124 Πάτρα

Τηλ. 2610 310 463

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ  ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις κινητοποιήσεις του προσωπικού των εργαζομένων στο Ίδρυμα Άσυλο Ανιάτων Πατρών, η οικογένεια και η δικαστική συμπαραστάτης του τροφίμου που υπέστη σωματικές βλάβες από εργαζόμενο, επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι:

-Ουδεμία σχέση έχει με ενέργειες τρίτων προσώπων που εμφανίστηκαν στο Ίδρυμα, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ασχολούμενα με το γεγονός της κακοποίησης του συγγενή και προστατευομένου των.

-Η δικαστική συμπαραστάτης ως όφειλε, αλλά και ως πολίτης απέναντι σε έναν στερούμενο καταλογισμού ασθενή εκ γενετής, υπέβαλε μήνυση για το γεγονός της κακοποίησης του συμπαραστατέου και τροφίμου του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών και προέβη σε όλες τις δέουσες και οριζόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες, για την διακρίβωση της αλήθειας και του υπαιτίου.

-Ομοίως κατήγγειλε και στη διοίκηση του Ιδρύματος το γεγονός για τις δικές της ενέργειες.

-Αναμένουμε το αποτέλεσμα της κρίσης της Δικαιοσύνης, προκειμένου, αφενός ο υπαίτιος να σωφρονιστεί αφετέρου να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

-Αναγνωρίζομαι το σοβαρό, ουσιαστικό και ωφέλιμο για την κοινωνία μας έργο, που συντελείται τόσο από την διοίκηση όσο και από το προσωπικό του ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών.

-Η παραβατική συμπεριφορά ενός εργαζόμενου δεν μπορεί συλλήβδην να ακυρώσει την δουλειά όλων όσων προσφέρουν ανιδιοτελώς ή εργάζονται στο Ίδρυμα Άσυλο Ανιάτων Πατρών.

-Οι αυτόκλητες παρεμβάσεις τρίτων στο έργο της διοίκησης του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών δεν μας  αντιπροσωπεύουν.

-Αναμένουμε με σεβασμό το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας και τις ενέργειες της διοίκησης του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.

Πάτρα 22-11-2016

Η Πληρεξ. Δικηγόρος της Δικαστικής Συμπαραστάτριας και της Οικογενείας του τροφίμου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Γ. ΤΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: thebest.gr

Πάτρα: Κακοποίηση τροφίμου στο Άσυλο Ανιάτων

Σοβαρό περιστατικό κακοποίησης 50χρονου χρονίως πάσχοντα στο Ασυλο Ανιάτων απασχολεί τα τελευταία 24ωρα τη διοίκηση του ιδρύματος και τις δικαστικές αρχές της Πάτρας.

Το ζήτημα αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 26 του μηνός Οκτωβρίου.

Ο 50χρονος, τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25 ή ξημερώματα Τετάρτης φαίνεται ότι κτυπήθηκε από εργαζόμενο στο Ασυλο τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύπτονται δημοσίως.

Ο 50χρονος που είναι σε χρόνια ακινησία λόγω παράλυσης, δέχθηκε πιθανότατα το χτύπημα στο πρόσωπο. Αμέσως, όταν εντοπίστηκε ότι υπάρχει ατύχημα από άγνωστη αρχικά αιτία, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό οι γιατροί του ιδρύματος.

Εν συνεχεία και μετά από εσωτερική έρευνα της διοίκησης- κατόπιν και εντολής των συγγενών- εντοπίστηκαν στοιχεία κακοποίησης πιθανότατα από εργαζόμενο με αποτέλεσμα -σε πρώτη φάση- να γίνει αναφορά στην Εισαγγελία, προκειμένου να ξεκινήσει ανάκριση για να εντοπιστεί ο υπαίτιος.

ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: pelop.gr

Στα χέρια της δικαιοσύνης οι καταγγελίες κακοποίησης τροφίμου στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών

«Να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση» τόνισε η αντιπρόεδρος του Άσυλου Ανιάτων  Χριστίνα Οικονομοπούλου-Μπίκου, αναφορικά με την κακοποίηση 50χρονου τροφίμου με σύνδρομο Down, που φιλοξενείται στο ίδρυμα της Πάτρας.  

Στην δικαιοσύνη προσέφυγαν τόσο οι συγγενείς του παθόντος, όσο και η διοίκηση του Άσυλου Ανιάτων για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Πιο συγκεκριμένα το γεγονός αναφέρθηκε το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης 26 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά την αλλαγή της βάρδιας διαπιστώθηκε ότι 50χρονος τρόφιμος του ιδρύματος έφερε σημάδια στο δεξί μάγουλο. Η αντιπρόεδρος του ιδρύματος μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και να αποφασίσει τι ακριβώς είναι αυτό, που συνέβη:

«Σε κάθε περίπτωση, κι εμείς σαν διοίκηση , ερευνούμε  εσωτερικά, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας μας. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να μείνει στο αθόρυβο το περιστατικό αυτό. Θα ακολουθήσουμε κάθε δυνατή διαδικασία. Είναι ένας τρόφιμος , ο οποίος πάσχει από σύνδρομο down και πρέπει όλοι οι άνθρωποι, που βρίσκονται εκεί , να είναι προσεγμένοι με τον καλύτερο τρόπο, και είναι. Οι υπηρεσίες, που προσφέρει το άσυλο και τώρα και στο παρελθόν είναι πρότυπες. Υπάρχει μια ιστορία 60 ετών , μην την αμαυρώσουμε με ένα περιστατικό . Συμφωνώ  σοβαρότατο, αλλά αφού ερευνηθεί από την δικαιοσύνη, θα καταλήξει κι εκεί , που πρέπει να καταλήξει.»

Ο 50χρονος είναι σε χρόνια ακινησία, λόγω παράλυσης. Η γνωμάτευση των γιατρών του ιδρύματος αναφέρει ότι ο τρόπος πρόκλησης των τραυμάτων χρήζει περαιτέρω έρευνας και για αυτό τον λόγο άμεσα συγκλήθηκε  έκτακτο Δ.Σ, με την παρουσία τους. Μετά την εσωτερική έρευνα της Διοίκησης αποφασίστηκε να γίνει αναφορά στην Εισαγγελία. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης του περιστατικού, ανέλαβε να εξετάσει τον τρόφιμο του ιδρύματος, όπου και διαπίστωσε ρήξη σιαγόνας, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από εξωτερική βία. Προκειμένου όμως να βγει το οριστικό πόρισμα έχει ζητηθεί εξέταση και από γναθοχειρουργό:

«Άμα δεν έχεις έναν αυτόπτη μάρτυρα,  δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν. Σίγουρα ότι έχει αμελήσει το καθήκον του, κατά την διάρκεια της νύχτας , έχει γίνει, και θα τιμωρηθεί για αυτό. Από εκεί και πέρα, εάν αποδειχθεί κάτι , αυτός, που το έκανε, θα πάρει την τιμωρία, που του αξίζει.»

Το Άσυλο Ανιάτων συστήθηκε το 1957 με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη, π. Ιάκωβο Λιαρομμάτη. Η σημερινή δυναμικότητα είναι 120 κλίνες και βάσει του καταστατικού, φιλοξενούνται άτομα τα οποία είναι ηλικίας άνω των 18 ετών, και πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια κλπ. Η φροντίδα των τροφίμων, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο είναι η καλύτερη, ενώ μια φορά την εβδομάδα γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να υπάρχει πλήρης γνώση της κατάστασης των ασθενών. Το κόστος των εξετάσεων όμως, είναι υψηλό και η διοίκηση αναγκάζεται να παίρνει χρήματα από το αποθεματικό ταμείο:

 « Ο ΕΟΠΥΥ μας δίνει περίπου 32 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, ενώ η κανονική κοστολόγηση είναι 48 , οπότε καταλαβαίνετε , πόσο το Άσυλο υποφέρει οικονομικά, με την διαφορά αυτή. Ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστά 1 εκατομμύριο ευρώ. Έχουμε να πάρουμε χρήματα από τον Μάιο. Ξέρουμε τις καταστάσεις, που επικρατούν στην χώρα μας, όμως  εμείς σκεφτόμαστε αυτούς τους 120 ανθρώπους και τους 65 μόνιμους υπαλλήλους, όπως και τις οικογένειές τους.»

Για να μπορέσει το ίδρυμα να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους 120 τροφίμους, τα μέλη της διοίκησης προσπαθούν μέσω των συγγενών, όταν εισπράττουν τις συντάξεις των περιθαλπομένων , να δίνουν ένα μικρό ποσό , ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, το ταμείο του ιδρύματος:

«Όταν τον έχεις στο σπίτι και για να τον φροντίζεις χρειάζονται μια και δυο γυναίκες, τι θα έκανες; Θα σε έφταναν αυτά τα χρήματα; Επομένως εαν μπορείς και εάν θέλεις, δώσε μας ένα μικρό ποσοστό της σύνταξης. Που μπορεί να είναι των 50, των 100 ευρώ ,ανάλογα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Δεν βάζουμε μαχαίρι στο λαιμό, προς Θεού. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το πάγιο κεφάλαιο, που υπάρχει , διότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μετά από 10- 15 χρόνια ή από 3 χρόνια.» 

Πάντως η κ. Οικονομοπούλου-Μπίκου παρά τα όποια προβλήματα, έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων Πατρών, δεν χάνει την αισιοδοξία της και οραματίζεται το ίδρυμα να λειτουργεί μετά από πολλά χρόνια, κάτι το οποίο είχαν οραματιστεί και τα διοικητικά συμβούλια του παρελθόντος,

Πηγή: stokokkino.gr

Τι λένε οι εργαζόμενοι στο Άσυλο Ανιάτων για την κακοποίηση τροφίμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, με αφορμή τις τελευταίες καταγγελίες για κακοποίηση του τρόφιμου. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Παντοκράτορα ενώ κάλεσαν τη διοίκηση του ιδρυματος να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τη φήμη του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο, ο τρόφιμος δεν έχει κακοποιηθεί από εργαζόμενο, όπως ισχυρίζεται η οικογένειά του, αλλά πρόκειται για ατύχημα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα το ίδρυμα και οι εργαζόμενοι σε αυτό διασύρονται και συκοφαντούνται μετά το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το Σωματείο αναφέρει ότι σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα περί απειλές των εργαζομένων ύβρεις και τη δυσφήμηση που δέχεται το ίδρυμα θα προβεί στην άσκηση κάθε νόμιμου ένδικου βοηθήματος και μέσου για την προστασία της φήμης και ιστορίας του Ασύλου και του ατομικού και επαγγελματικού ήθους των εργαζομένων του.

Πηγή: achaianews.gr

Ηξεις-αφήξεις για την κακοποίηση

Συντάκτης: Δημήτρης Τερζής

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της κακοποίησης του 50χρονου τροφίμου με σύνδρομο Ντάουν στο Ασυλο Ανιάτων της Πάτρας («Συγκεκριμένο υπάλληλο κατηγορούν οι συγγενείς», «Εφ.Συν.» 16/11/2016), οι εργαζόμενοι σ’ αυτό προχώρησαν χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας, επειδή, όπως αναφέρουν, έχουν στοχοποιηθεί τόσο οι ίδιοι όσο και το ίδρυμα με αφορμή το περιστατικό.

«Για την υπόθεση θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί όμως κανείς να συκοφαντεί το άσυλο και τους εργαζομένους σ’ αυτό», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θ. Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, άτομα του «αντιεξουσιαστικού χώρου», όπως τα χαρακτηρίζει, απειλούν εργαζομένους με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να νιώθουν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Κατά την εκτίμησή του, ο τραυματισμός του 50χρονου δεν είναι αποτέλεσμα κακοποίησης αλλά τραυματισμού, μια και ο συγκεκριμένος τρόφιμος είναι ένα άτομο «που βρίσκεται σε καθεστώς συνεχόμενης ψυχικής διέγερσης».

Εδώ βέβαια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και κάνει λόγο για «κακοποίηση» και όχι για «τραυματισμό».

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν τα υπόλοιπα που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

«Ο συγκεκριμένος τρόφιμος βρίσκεται δύο χρόνια στο ίδρυμα και λόγω της κατάστασής του έχει τραυματιστεί πολλές φορές και τον έχουμε πάει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός του ιδρύματος δεν τον παρακολουθεί και έχει εισηγηθεί να μεταφερθεί αλλού, γιατί η περίπτωσή του είναι διαφορετική, πιο βαριά. Ερχεται και τον βλέπει γιατρός απέξω. Κι εμείς ως υπάλληλοι έχουμε κάνει σχετικές εισηγήσεις».

Διοίκηση τριών μηνών

Στη ερώτησή μας γιατί η διοίκηση δεν έχει ανταποκριθεί στα ανωτέρω αιτήματα, η απάντηση του κ. Παπαγεωργόπουλου είναι πως «η διοίκηση είναι καινούργια, τρεις μήνες έχει αναλάβει τα ηνία του ιδρύματος. Με την προηγούμενη είχαμε διάφορα προβλήματα».

Ωστόσο, προκαλούν προβληματισμό και στον πλέον καλόπιστο οι τελευταίες ανακοινώσεις του συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάζει κανείς (η ορθογραφία είναι του συντάκτη του κειμένου):

«Λίγα λόγια για την “Κακοποίηση” τροφημου. Ενα ευαίσθητο θέμα με πολλες προεκτάσεις... και οταν υπάρχουν συμφέροντα πισω απο αυτο το γεγονός το μονο που μπορει να γίνει ειναι να παραποιηθεί η αληθεια. Αληθεια ο Χ.Κ τρόφιμος του ασύλου ανιάτων «κακοποιημένος» απο τι πάσχει... εχω δει δημοσιεύματα που των αναφέρουν ως παράλυτο με σύνδρομο down.

»Αληθεια πως ο συγκεκριμένος παράλυτος περπατάει στα μπαλκόνια πετάει γλάστρες, ποτήρια, πιάτα χτυπάει εργαζόμενους, τροφίμους και πολλες φορές λόγο ψυχικής διέγερσης εχει χτυπήσει μεταφέροντας τον στο νοσοκομειο... ειναι ενας διεγερτικος τρόφιμος οπου περιορίζεται απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών λόγο του οτι εγκυμονεί κινδύνους τοσο για τους περιθαλπόμενους του ιδρυματος, τοσο για τους εργαζόμενους, οσο και για την δίκη του σωματική ακεραιότητα. οι καθημερινές αναφορές σελίδων των εργαζομένων στη λογοδοσία δείχνουν το ευρος της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου τροφίμου».

Με επιστημονικούς και όχι μόνο όρους, η ανακοίνωση αυτή είναι απαράδεκτη.

Αφ’ ενός γιατί τοποθετεί τη λέξη «κακοποίηση» σε εισαγωγικά, αμφισβητώντας ακόμα και την ιατρική έκθεση, αφ’ ετέρου γιατί -και αυτό είναι σοβαρότερο- στοχοποιεί το ίδιο το θύμα της επίθεσης, παρουσιάζοντας την επικίνδυνη συμπεριφορά του ως αντίβαρο (;) στο περιστατικό που ακολούθησε.

Οι γνωματεύσεις

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να παρουσιάσει το σωματείο τις ιατρικές γνωματεύσεις που κατατέθηκαν για τον συγκεκριμένο τρόφιμο στα νοσοκομεία όπου τον μετέφεραν όταν τραυματιζόταν.

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να δοθούν κάποιες ουσιαστικές εξηγήσεις από τη διοίκηση του ιδρύματος στη Δικαιοσύνη, για ποιους λόγους δεν μερίμνησε για τη μεταφορά του σε άλλο ίδρυμα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με σωστό τρόπο την περίπτωσή του.

Χθες, το σωματείο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, καλούσε «τη διοίκηση του ιδρύματος να προστατεύσει τους εργαζομένους και τη φήμη του».

Για ποια φήμη όμως μιλάμε όταν το ίδιο το σωματείο παραδέχεται ότι επί δύο χρόνια το ίδρυμα αδυνατεί να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό περιστατικό, αγνοεί την εισήγηση του γιατρού του και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με επιβεβαιωμένο περιστατικό κακοποίησης τροφίμου;

Πηγή: efsyn.gr

Τι εντόπισε η ιατροδικαστής στον τρόφιμο που κακοποιήθηκε

Στην Εισαγγελία της Πάτρας προσήλθε ο Διονύσιος Τσεκουράς, πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Αγία Ευφροσύνη» του Ασυλο Ανιάτων Πατρών, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου για το πρόσφατο περιστατικό της κακοποίησης τροφίμου, στο οποίο φέρεται ότι υπάρχει αρνητικός πρωταγωνιστής μεταξύ του προσωπικού του ιδρύματος.

Το θέμα που αποκάλυψε αποκλειστικά η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» αφορά 50χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρό γενετήσιο νόσημα (σύνδρομο Down) και βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης με σημάδια έντονης κακοποίησης στο δεξιό τμήμα του προσώπου του.

«Ενημερωθήκαμε από την πρώτη στιγμή, από την πρωινή βάρδια και τον διευθυντή του ιδρύματος, για το περιστατικό και επειδή έλειπα εκτός Πατρών, έδωσα εντολή σε δύο γιατρούς μας να καταγράψουν επακριβώς την εικόνα του ασθενούς. Με τις δύο διαγνώσεις αυτές και την ενημέρωση της οικογένειας του τροφίμου αλλά και του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος πράξαμε τα δέοντα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες έγινε το περιστατικό» τόνισε στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου που βρέθηκε στον χώρο της Εισαγγελίας, μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο Ξενοφώντα Νικολάου.

«Σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί εύκολα κάποιο ατυχές περιστατικό. Ομως, θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη που θα λάβει γνώση όλων των στοιχείων και θα αποφασίσει ποιος μπορεί να εμπλέκεται, στα πλαίσια της ανάκρισης» αναφέρει ο κ. Τσεκουράς.

Οι νομικές κινήσεις οριστικοποιήθηκαν πριν από λίγα 24ωρα μετά από την ιατροδικαστική εξέταση (κατόπιν εισαγγελικής εντολής), όπου και διαπιστώθηκε ρήξη σιαγόνας, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα για βίαιη συμπεριφορά προς τον τρόφιμο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, η οποία μίλησε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», κατά την εξέταση του ασθενή, εντοπίστηκε βλάβη στο πρόσωπο η οποία κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από εξωτερική βία.

Για την ολοκλήρωση της εξέτασης και προκειμένου να βγει το πρόρισμα για την επίθεση που δέχθηκε ο τρόφιμος στο πρόσωπο, ζητήθηκε και η εξέταση απο γναθοχειρουργό.

Κατά πάσα πιθανότητα, η τελική εκτίμηση θα είναι ότι ο τρόφιμος του Ασύλου κτυπήθηκε με βιαιότητα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο εμπλεκόμενος αρνείται ότι υπήρξε βιαιοπραγία.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το πρόσωπο που εμπλέκεται έχει και κατά το παρελθόν απασχολήσει τη διοίκηση και τα όργανα του Ασύλου με πειθαρχικής φύσεως παραπτώματα αλλά λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού αυτού κρίθηκε σκόπιμο να αναζητηθούν ευθύνες μέσω της δικαιοσύνης.

Πηγή: dete.gr