Το κέντρο διημερευσης- ημερήσιας φροντίδας και στεγη υποστηριζόμενης διαβίωσης παίδων με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του κέντρου Σταύρος Τσιφλίκης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την λειτουργία του κέντρου και τα όσα ζητάει από τον Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του έδωσε δώρο στα παιδιά ένα προτζέκτορα, ενώ δέχθηκε και ο ίδιος διάφορα δώρα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου από τον πρόεδρο του συλλόγου, συνοδευόμενος από τον κ. Αμανατίδη και τον κ. Τριανταφυλλίδη.

Να σημειωθεί πως τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ο οποίος έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα στη Καλαμαριά ώστε να παρέχονται στα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν συγκινητική η στιγμή όταν αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου, για να πούνε τα παιδιά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στα παιδιά το μηχάνημα που του ζήτησαν για να βλέπουν ταινίες.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπήρχε έντονο κοινωνικό έλλειμμα που οξύνθηκε από την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα ήταν ελλιπές. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να κατευθυνθούν πόροι στις κοινωνικές υποδομές παρά τις συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Μίλησε για την κατάθεση πλαισίου νόμου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά ανθρώπους με αναπηρία. Ο πρωθυπουργός που άνοιξε μαζί με τα παιδιά τα δώρα που τους έφερε, ξεναγήθηκε στους κοιτώνες και στους χώρους του κτιρίου και φύτεψε μαζί με τα παιδιά μια ελιά στους χώρους του κτιρίου.

Πηγή: newsit.gr thousandnews.gr Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ