Ερωτήματα σχετικά με την επιλογή της άμβλωσης που έχουν οι γυναίκες όταν διαπιστώσουν πως κυοφορούν ένα παιδί με σύνδρομο Down έθεσε μια 18χρονη από την Κολωνία στη Γερμανίδα καγκελάριο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μονομαχίας που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

«Κυρία Μέρκελ είστε πολιτικός που θεσπίζει τους νόμους, ενώ εγώ είμαι μια συντάκτρια που γράφει σε ένα περιοδικό που απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν  σύνδρομο Down, όπως κι εγώ», είπε η Natalie Dedreux κατά τη διάρκεια εκπομπής που μετέδιδε το ARD. 

«Στη Γερμανία εννέα από τα δέκα μωρά με σύνδρομο Down δεν γεννιούνται καν», πρόσθεσε ενώ τόνισε πως ένα έμβρυο που θα διαγνωστεί με την εν λόγω γενετική διαταραχή μπορεί να οδηγηθεί στο θάνατο ακόμα κι αν το στάδιο της εγκυμοσύνης της γυναίκας είναι προχωρημένο, αναφέρει δημοσίευμα του thelocal.

«Εγώ σαν παιδί με σύνδρομο Down λέω ξεκάθαρα πως θα ήθελα να ζήσω», τόνισε η Dedreux προτού ένα δυνατό χειροκρότημα ακουστεί από το ακροατήριο.

Απαντώντας στο ερώτημα για το μείζον ζήτημα, η καγκελάριος διευκρίνισε πως από τη δεκαετία του 1990 καθιερώθηκαν μέτρα για τη στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες. «Με την ανάλογη χρηματοδότηση, τη φροντίδα και την εκπαίδευση μπορούμε να κάνουμε τα σωστά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μέρκελ υποστήριξε ότι το κόμμα της αγωνίζεται εδώ και χρόνια για να βεβαιωθεί ότι οι γονείς λαμβάνουν την απαραίτητη ενημέρωση πριν πάρουν την απόφαση για έκτρωση. «Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτό το δρόμο γιατί δεν γνωρίζουν σε βάθος τις παροχές και τη στήριξη που μπορεί να έχουν από το κράτος σε περίπτωση που γεννήσουν ένα παιδί με σύνδρομο Down», κατέληξε.

huffingtonpost.gr