Είναι γνωστό το μεγάλο ποσοστό των έγχρωμων Αμερικανών που πέφτουν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο υπάρχει και άλλη μία μερίδα πληθυσμού, τα μέλη του οποίου σκοτώνονται αναίτια κατά εκατοντάδες, με τον ίδιο τρόπο.

Πρόκειται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Το ρεπορτάζ αναφέρει την περίπτωση του 22χρονου σχιζοφρενή Adam Trammell, ο οποίος σκοτώθηκε σε αστυνομική επίθεση με τέιζερς, στην μπανιέρα του σπιτιού του. Ο λόγος ήταν ότι μία γειτόνισσα τον είχε δει να κυκλοφορεί γυμνός και να παραληρεί.

Δεν απειλούσε κανέναν, ωστόσο αδυνατούσε να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον σκότωσαν.

Ανάλογη, η υπόθεση του 26χρονου Ethan Saylor με σύνδρομο Down.

Βρέθηκε σε ένα σινεμά με τον φροντιστή του, για να παρακολουθήσει μία ταινία, η οποία τον ενθουσίασε, τόσο πολύ που θέλησε να την ξαναδεί. Ο φροντιστής του πήγε να φέρει το αυτοκίνητο και τον άφησε μόνο του, ωστόσο τον εντόπισαν τρεις αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, καθώς τον κατήγγειλε κάποιος υπάλληλος, γιατί δεν είχε εισιτήριο για να παρακολουθήσει την επόμενη παράσταση.

Ο Ήθαν, που τον γοήτευαν οι περιπέτειες με πράκτορες της CIA, είπε στους αστυνομικούς πως ήταν πράκτορας της CIA.

Ακολούθησε συμπλοκή και τον ακινητοποίησαν με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ασφυξία και να πεθάνει.

Οι φόνοι αυτοί περνάνε "απαρατήρητοι" από τα ΜΜΕ.

Συντηρητικές στατιστικές αναφέρουν πως το 25% των ανθρώπων που πεθαίνουν, σε "συμπλοκή" ή σε "συνάντηση" με αστυνομικούς, είναι ανάπηροι, ψυχικά ή σωματικά. Ωστόσο άλλες μελέτες, αναφέρουν ότι το ποσοστό είναι και μεγαλύτερο.

Μέσα στο 2018, στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 136 άτομα με κάποια αναπηρία σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.

Απόσπασμα από το αφιέρωμα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιέχει σκληρές σκηνές

Πηγή: nooz.gr