Ένα χρόνο μετά την γέννηση της κόρης της, Emersyn, η Courtney Baker αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στον ειδικό προγεννητικού ελέγχου, ο οποίος της πρότεινε επανειλημμένα να κάνει έκτρωση, γιατί η ποιότητα ζωής της Emersyn σαν παιδί με σύνδρομο Down θα ήταν “φριχτή”.

 Ανέβασε φωτογραφίες της Emersyn να κρατάει το γράμμα πριν το στείλει και έστειλε το περιεχόμενο του στη σελίδα ParkerMyles.com, μια σελίδα η οποία ενημερώνει τον κόσμο για το πώς είναι μα μεγαλώνεις ένα παιδί με σύνδρομο Down.

“Ήρθα σε σας στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Ήμουν τρομοκρατημένη, αγχωμένη και σε πλήρη απελπισία”, ξεκινά το γράμμα. “Δεν γνώριζα ακόμη την αλήθεια για το μωρό μου και αυτό ακριβώς ήθελα να ακούσω από εσάς. Όμως, αντί να μας στηρίξετε και να μας ενθαρρύνετε, μας προτείνατε να ρίξουμε το παιδί μας.”

Η Baker γράφει ότι η Emersyn είναι “τέλεια” και ότι δεν είναι θυμωμένη ή πικραμένη με τον άνθρωπο που επέμενε τόσο στην έκτρωση. Είναι πιο πολύ στεναχωρημένη που εκείνος δεν θα έχει το προνόμιο να γνωρίσει την κόρη του, η οποία έχει αλλάξει εντελώς την ζωή της Baker και των δύο κορών της, σύμφωνα με την δημοσίευση της.

Ελπίζει ότι ο γιατρός θα δώσει στις γυναίκες που κυοφορούν παιδιά με σύνδρομο Down περισσότερες από μία επιλογές – και ότι θα είναι αντικειμενικός.

Η δημοσίευση της Baker έχει κοινοποιηθεί πάνω από 3.000 φορές από τις 5 Ιουνίου και εκατοντάδες γονείς που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τους γιατρούς τους έχουν σχολιάσει.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το γράμμα της εδώ.

newsitamea.gr