Η απόφαση που τους άλλαξε τη ζωή

 Η Claire και ο Benjamin Martin είχαν ενημερωθεί ο αγέννητος γιος τους είχε σύνδρομο Down και ενώ το ζευγάρι είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε άμβλωση, άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και αποφάσισε να το φέρει στη ζωή.

«Eίχαμε ένα ραντεβού για να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη και καθόμασταν εκεί, αλλά στη συνέχεια ο σύζυγός μου με τράβηξε έξω» είπε η μητέρα μιλώντας στη Daily Mail Αυστραλίας και πρόσθεσε: «Τι κάνουμε; Ας πάμε στο σπίτι, δεν μπορούμε να σκοτώσουμε αυτό το μωρό. Ήμουν ανακουφισμένη, ήθελα κάποιον να είναι με το μέρος μου».

Τώρα, οκτώ εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού λένε ότι δεν έχουν μετανιώσει καθόλου. Λίγους μήνες νωρίτερα, στην 15η εβδομάδα ο γιατρός τούς είπε ότι το παιδί τους θα γεννιόταν από σύνδρομο Down και τότε εκείνοι σκέφτηκαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα για άμβλωση.

Όλες οι μετά μέρες ήταν γεμάτες σκαμπανεβάσματα και πότε γελούσαν πότε έκλαιγαν μη μπορώντας να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν. Αφού μίλησαν με τους γιατρούς, με την οικογένεια και τους φίλους, ακόμη και με αγνώστους σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο τόσο για αυτούς όσο και για το αγέννητο μωρό τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τερματισμό της εγκυμοσύνης.

Όπως λέει η ίδια πήραν την απόφαση γιατί περισσότερο επηρεάστηκαν και επειδή δεν υπάρχει σωστή παιδεία για το σύνδρομο Down.

Όταν τελικά έφτασε η μέρα για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης και πήραν την τελική απόφαση να κρατήσουν το παιδί, η μητέρα του ένιωσε όπως λέει την απόλυτη αγάπη και ήταν σίγουρη για την απόφασή της. Μιλώντας για την ημέρα της γέννας περιγράφει: «Θυμάμαι μόνο ένα συναίσθημα, τίποτε περισσότερο από αγάπη.

Ήταν σχεδόν όλα όσα είχαμε περάσει τους τελευταίους εννέα μήνες και τίποτε άλλο δεν είχε σημασία, διότι είχαμε ένα τέλειο μικρό μωρό». Τώρα το ζευγάρι μιλάει για την απόφασή του να κρατήσει το παιδί και θέλει να ευαισθητοποιήσει και άλλους γονείς γι’ αυτό το ζήτημα.

Πηγή: newsbeast.gr