Ο Austin Coppola στο Fairport High School της Νέας Υόρκης. Ο δίδυμος αδερφός του, ο Ty, ο οποίος έχει σύνδρομο ντάουν, δεν τα κατάφερε. Αλλά  στην τελετή Αποφοίτησης του σχολείου, η διαφορά αυτή είχε μια κάποια σημασία.

 

 Ο Austin αρνήθηκε να λάβει μέρος στην τελετή, εκτός εάν ο αδελφός του είχε τη δυνατότητα να περπατήσει πάνω στη σκηνή μαζί του. Ο Austin είπε στη μητέρα του ότι ο Ty άξιζε την ίδια αναγνώριση και τον έπαινο που θα έπαιρνε εκείνο το βράδυ.

“Μαμά, ο Ty έχει εργαστεί σκληρότερα από μένα, έχει υπομείνει περισσότερες προκλήσεις,”  είπε η μητέρα των διδύμων, η Cheryl Coppola, ανέφερε ο Austin, όπως λέει, σύμφωνα με το ABC-affiliate WHAM-TV. “Ναι,  το έχω κερδίσει, έχω εργαστεί σκληρά για το πτυχίο μου, αλλά ο αδερφός μου έχει δουλέψει σκληρά με έναν διαφορετικό τρόπο.”

Στις 26 Ιουνίου, ο Austin εκπλήρωσε την επιθυμία του. Ο νεαρός άνδρας και ο αδελφός του, και οι δύο φορούν καπελάκια και ποδιές, ανέβηκαν στη σκηνή μαζί για να πάρουν το δίπλωμα του Austin. 

Ήταν μια συγκινητική στιγμή για τα 17χρονα αδέλφια - και για όλους όσοι υπήρξαν μάρτυρες. Ο Austin έγραψε στο Twitter για να πει πως η αντίδραση του κόσμου του έφερε "δάκρυα." 

"Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές της ζωής μου και αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα, ότι [ο Ty] μπορεί να το μοιραστεί μαζί μου," είπε ο Austin στο WHAM TV. “Είμαι σίγουρα πολύ καλύτερος άνθρωπος όταν είμαι μαζί του. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσα να είμαι ο ίδιος χωρίς εκείνον. Σε καμία περίπτωση." 

Πηγή: huffingtonpost.com

Δημήτρης Βασιλαδιώτης 

Αναδημοσίευση από το eleftheriaonline.gr