Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν γίνει η πρώτη επαγγελματίας μοντέλο με σύνδρομο Down που θα περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η έφηβη Madeline Stuart από το Brisbane δεν δείχνει σημάδια νευρικότητας. 

 

«Δεν ανησυχεί με τον κόσμο» λέει η μητέρα της Rosanne στο WHO: «Χόρεψε στην τελετή έναρξης των Αγώνων Ασίας-Ειρηνικού και των Special Olympics. 

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο καταπληκτική είναι η Madeline. Είχε πάντα αυτό το φως και πάντα ήθελα οι άνθρωποι να το δουν».

Ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα σε λίγες μέρες, όταν η  Madeline θα περπατήσει ως μοντέλο στο NYFW για τον οίκο FTL Moda. Τα ρούχα της εταιρείας, η οποία έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Christopher and Dana Reeve ώστε να προβάλει μοντέλα με κάποια μορφή αδυναμίας, τα φοράει και η αγαπημένη τραγουδίστρια της Madeline, Lady Gaga.

«Είναι υπέροχο, αλλά όχι γι’ αυτό καθεαυτό το μόντελινγκ» λέει η Rosanne, που διευθύνει τη δική της επιχείρηση, ως επόπτης κτηρίων: «Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να μιλήσει για την ένταξη και τις διακρίσεις. Είναι για να καταφέρει να δείξει στον κόσμο ότι πρέπει να σταματήσει να κρίνει κάποιον επειδή είναι λίγο διαφορετικός».

Για την Madeline, είναι απλά ότι ζει το όνειρό της. Αφού είδε μια επίδειξη μόδας στο Royal Queensland πέρυσι τον Αύγουστο, η Madeline, η οποία έχει περιορισμένη γλωσσική ικανότητα, αποφάσισε ότι θέλει ν’ ασχοληθεί με το μόντελινγκ.

Η ανύπαντρη μητέρα της Rosanne οργάνωσε μια φωτογράφηση για την κόρη της και ποστάρισε τις φωτογραφίες σε μια ανοιχτή σελίδα στο Facebook. Μέσα σε δύο μήνες, η Madeline έγινε viral σταρ στο Διαδίκτυο και άρχισε να δουλεύει για τις αμερικάνικες EverMaya (έδωσε σε μια τσάντα το όνομά της), Pinup Girl και Manifesta. Η σελίδα της στο Facebook έχει 459.000 φαν (και συνεχώς ανεβαίνει), ενώ έχει 74.000 followers στο Instagram.

«Κάθε μέρα με την Madeline είναι μια ευλογία», λέει η Rosanne: «Πάντα ήθελα οι άνθρωποι να την βλέπουν μέσα από τα δικά μου μάτια -τώρα ο κόσμος την βλέπει και αυτό είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα».

Απόδοση: Σταυρούλα Κασιδάκη

Πηγή: lifestyle.yahoo.com