Όπως πολλοί έφηβοι στις ΗΠΑ, ο Sam Suchman και ο Mattie Zufelt είναι και αυτοί φαν των ταινιών τρόμου, κάτι που τους ενέπνευσε να αρχίσουν να δουλεύουν πάνω σε ένα θρίλερ διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

 

Οι δύο 19χρονοι φίλοι και δημιουργοί της ταινίας “Sam & Μattie’s Teen Zombie Movie” αποφάσισαν να μην αφήσουν ακόμα ένα γνώρισμα που μοιράζονται, το σύνδρομο Down -μια γενετική διαταραχή που σχετίζεται με διανοητικές αναπηρίες-, να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Συγκέντρωσαν 68.000 δολάρια μέσα από το Ίντερνετ για να χρηματοδοτήσουν το έργο τους.

«Μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες. Ξεκινήσαμε όταν ο Sam άρχισε να κάνει ιστορίες με ζόμπι» λέει ο Mattie σε μια συνέντευξή τους.

Οι δυο τους ανέπτυξαν την ιδέα, έγραψαν το σενάριο και είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές. Το έργο άρχισε να απογειώνεται αφού μοιράστηκαν τις ιδέες τους με το μεγαλύτερο αδελφό του Sam, τον Jesse. «Άκουσα τον Sam να μιλάει για τη σκηνή μιας ταινίας που είχε σκεφτεί και στη συνέχεια να βγάζει ένα σημειωματάριο γεμάτο με σκίτσα της ιστορίας. Είχαν σχεδιάσει όλο το θέμα» λέει ο Jesse Suchman

Ο Jesse βοήθησε και τους δύο να δημιουργήσουν μία σελίδα στο Kickstarter, μια ιστοσελίδα όπου επιχειρηματίες, κοινωνικοί “σταυροφόροι” και διάφοροι δημιουργικοί τύποι αναζητούν δωρεές μέσω της ατομικής χρηματοδότησης για τα πρότζεκτ τους. Εκτός από τα 68.000 δολάρια σε μετρητά, δωρεές έχουν έρθει από τη βιομηχανία του κινηματογράφου για την υποστήριξη του έργου τους. Η Panavision, μία εταιρεία που ειδικεύεται στον κινηματογραφικό εξοπλισμό, τους έστειλε μια κάμερα. Η Silver Scream FX Lab, μία εταιρεία από την Ατλάντα που κάνει ειδικά εφέ για ταινίες, έστειλε μία ομάδα make-up.

Τα δύο αγόρια γνωρίστηκαν πριν από 10 χρόνια περίπου, ενώ συμμετείχαν στους Special Olympics, και έγιναν φίλοι. Ο Sam πηγαίνει στο λύκειο, ενώ ο Mattie φοιτά στο Πανεπιστήμιο Roger Williams, ένα σχολείο που βρίσκεται στο Rhode Islands,  με ένα πρόγραμμα για άτομα με νοητική υστέρηση. Πέρασαν το καλοκαίρι τους κάνοντας γυρίσματα στο Providence και σε άλλες περιοχές του Rhode Islands προκειμένου να ολοκληρώσουν την ταινία τους μέσα σε λίγες ημέρες.

«Αυτοί είναι οι συγγραφείς και τα αστέρια. Τα πάντα είναι υπό τον έλεγχό τους. Θα καθίσουν με λίγα άτομα σε ένα δωμάτιο και θα μιλήσουν για τις ιδέες τους, τη δράση και τους διαλόγους. Κάποιος σημειώνει πρόχειρα το καθετί και εμείς το υλοποιούμε» λέει ο Tim Forster, παραγωγός βίντεο από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος προσφέρθηκε να δουλέψει πάνω σ’ αυτό το πρότζεκτ.

Κι ενώ οι δύο νεαροί γυρίζουν την ταινία τους, ο Forster και οι άλλοι γυρίζουν από την πλευρά τους ένα ντοκιμαντέρ για την προσπάθειά τους.

«Η ταινία αυτή δεν θα έχει να κάνει με τους ανθρώπους που ξεπερνούν τις αναπηρίες τους. Αυτό που προσπαθούμε να δείξουμε είναι ότι οι αναπηρίες δεν έχουν καμία σημασία» τονίζει ο Jesse Suchman.

"Never change who you are, follow your dreams, don’t let anyone tell you different and s*%ew the haters! Be timeless…...

Posted by Sam & Mattie Make A Zombie Movie on Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Απόδοση: Σταυρούλα Κασιδάκη

Πηγή: ewn.co.za