Για 20 χρόνια ο Danny Holcombe και η σύζυγος του κρατούσαν ένα μεγάλο μυστικό από τον γιο τους Rion που έχει σύνδρομο down.

Δεν του είχαν πει πως υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν θα μπορέσει να τα κάνει ποτέ. Έτσι όταν τελείωσε το σχολείο και έβλεπε τους φίλους του να φεύγουν για το κολέγιο πίστεψε πως θα πάει και ο ίδιος.

Όταν άρχισε να λέει στους φίλους του πως θα πάει και αυτός στο κολέγιο Clemson οι γονείς του προσπάθησαν να του εξηγήσουν πως έχει η κατάσταση προκειμένου να προλάβουν την απογοήτευσή του. 

Έμαθαν όμως πως το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει τμήμα για άτομα με νοητική υστέρηση και έτσι άφησαν τον γιο τους να κάνει την αίτηση.

Όταν ήρθε η απάντηση από το Clemson βιντεοσκόπησαν την αντίδρασή του

Το βίντεο αυτό έγινε viral.

Έτσι ο Rion μάζεψε τα πράγματά του και ξεκίνησε για τη νέα του ζωή.

Τα 2 χρόνια πέρασαν και την περασμένη άνοιξη ολοκλήρωσε τις σπουδές του οι οποίες περιλάμβαναν εκπαίδευση για απόκτηση εργασιακών ικανοτήτων και μαθήματα για να μπορεί να ζήσει ανεξάρτητος.

Σήμερα χάρη σε αυτά που έμαθε κατάφερε να βρει δουλειά και μπορεί να ζήσει μόνος του.

Ακόμα και για τις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια όλο αυτό θα ήταν αδιανόητο μιας και κανένα κολέγιο δεν είχε θέση για άτομα σαν τον Rion. Σήμερα περισσότερα από 200 Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ παρέχουν αντίστοιχα προγράμματα. 

Πηγή: cbsnews.com