Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Η Kate Grant ζει στο Cookstown της Βόρειας Ιρλανδίας, έχει σύνδρομο Down και είναι έτοιμη να περπατήσει στην πασαρέλα και να κατακτήσει το χώρο της μόδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της Deirdre αποφάσισε να ανεβάσει ένα ποστ στο Facebook όπου και εξηγούσε την επιθυμία της κόρης της να εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας.

«Όλοι της έχουν κλείσει την πόρτα επειδή πάσχει από σύνδρομο Down, αλλά έχει τις ίδιες φιλοδοξίες που θα είχε ένα κορίτσι που θα ήθελε να εργαστεί ως μοντέλο», έγραφε η μητέρα της ζητώντας από τον κόσμο να την στηρίξει και να βοηθήσει τα όνειρά της να γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή έμπνευσης για την 19χρονη Kate δεν είναι άλλη από την Αυστραλή Madeline Stuart η οποία έχει περπατήσει και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και, πλέον, έχει το δικό της brand ρούχων.

«Θέλω να είμαι παντού, να γίνω γνωστή σε όλο τον κόσμο γιατί είμαι υπέροχη. Ξεχωριστή. Θέλω ο κόσμος να με δει και εγώ να έχω το κεφάλι μου ψηλά», δήλωσε η 19χρονη Kate σε εκπομπή του BBC.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της μητέρας της να δείξει την Kate στον κόσμο βρήκε την ανταπόκριση που ήθελε.

Μάλιστα μια ιδιοκτήτρια πρακτορείου μοντέλων της πρότεινε να περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας του Belfast που ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου, με την Kate να ανεβαίνει στην πασαρέλα στις 27 Οκτωβρίου.

«Είναι φοβερό πόσο πάθος έχει για τη μόδα αυτό το κορίτσι», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου Cathy Martin.

newsbeast.gr